2010. október 1., péntek

Tordasi majális 2010

Az első rendezvény, amin Zöld Hangyákként bemutatkoztunk, a Tordasi Majális volt. Az előkészületekben Németi László kulturális szervező, Hajbin Tímea önkormányzati képviselő, a HuMuSz tagjai segítettek a Zöld Hangyáknak.

A tordasi sportpálya mellett állítottuk fel 3x3 m-es sátrunkat, körbepakátoltuk a Nulla Hulladék 10 lépéses molinókkal, kiraktuk a kiadványokat, molinókat, matricákat, almákat ajándéknak, és persze játékokat, totókat, egyéb érdekességeket: a környezetbarát termék bemutató polcot, Köthálós, Kukaügyi ismeretes és egyéb szórólapokat, Kukabúvárokat, a "zoomolós" felismerős játékot, egy reneszánszos mágneses tablót, a hulladékos pecát, a környezetvédelmi logópárosítót és egy kis komposztos ládikát. Felvettük a Humuszos egyenpólónkat és úgy vártuk az érdeklődőket.

Összességében elmondható, hogy jól sikerült a bemutatkozás. Sok érdeklődő és rengeteg gyerek tért be hozzánk. A felnőttek leginkább a környezetbarát temék kiállítást és a totókat értékelték, a gyerekek kedvence a hulladékos peca volt, ahova egész kis sorok álltak, így a sorban állókat más játékokhoz is be tudtuk hívni.
Egész kis szakemberek lettek néhányukból, akik rákaptak a témára, és minden játékon végigmentek, sőt később már ők segítettek a barátaiknak. Azt is jó volt látni, hogy több gyerek itt ismerkedett meg a komposztálás fogalmával és szabályaival, vagy tudatosult bennük az újrahasználat fontossága, és akár már helyben elkezdték szüleik nevelését.

Mi jól éreztük magunkat, úgy láttuk a gyerekek-felnőttek is, és az önkormányzat részéről is pozitív visszajelzéseket kaptunk, úgyhogy mindenképpen sikeresnek mondhatjuk a Zöld Hangyák bemutatkozását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése